Astăzi vine toamna în mod oficial și odată cu ea începe nebunia anunțurilor de angajare, a căutării de noi locuri de muncă și stagii de practică pentru cei care se întorc din vacanță. Dar, câte dintre internship-urile din România sunt plătite?
Din păcate, nu foarte multe, deși am întâlnit studenți care chiar vor să se implice într-o astfel de activitate și renunță pentru că însemnă niște costuri (transport, mâncare etc.) pe care nu și le-ar permite.
Asociația Editorilor din România, alături de Universitatea din București și Diastasi Training and Consulting Services, a anunțat de curând implementarea proiectului european DIGIPUB. Acesta sprijină financiar studenții și masteranzii, din regiunea București-Ilfov, care vor să efectueze un stagiu de practică într-o editură.
Proiectul reprezintă o oportunitate de dezvoltate a aptitudinilor de muncă prin însușirea de noțiuni și competențe practice în domeniul editorial precum: modul de lucru; elemente, principii și procese ale editării unei cărți, drepturi de autor, marketing și PR. În plus, pentru studenții implicați în proiect vor fi organizate sesiuni de consiliere în carieră. Cu ajutorul specialiștilor, tinerii vor învăța sa își realizeze un plan de carieră, să redacteze un CV și o scrisoare de intenție, vor primi informații pentru alegerea angajatorului și realizarea unei bune impresii la întâlnirea cu acesta.
Stagiile de practică plătite se vor desfășura în perioada octombrie-noiembrie 2015 în unele dintre cele mai mari edituri din România, subvenția acordată fiecărui student implicat în proiect fiind de 10 lei/oră. Mai multe detalii despre proiect și înscrieri puteți afla de pe site-ul: www.digipub.ro
Așadar, dragi studenți, eu vă aștept să lucrăm împreună la Curtea Veche Publishing!
Sursa foto: imanila.ph
Proiectul beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”. !